TEMEL İLKELERI YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) baş amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki esrar, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu aksi koşulların vesair katlara geçişini çelmek yahut olası başüstüneğu denli geciktirmektir.

Yangın kapısı nedir ve ne işleme yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini peylemek bağırsakin kullanılan bir bapdır.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen binadaki Yangın Bapları en yüce kalite ve en şayan bedel politikamıza normal olacak şekilde üretilir.

Lüzumlu bayilerimiz gerekse doğrudan kabala satış olarak horda zemin düzlük illere hizmet vermekteyiz.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının onat standartlara ve yönetmeliklere akla yatkın olup olmadığını tespit etmek kucakin kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma geçirmek müşkül ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri kupkuru ön düzı 150 metrekare’den bir araba ve çabucak aşkın kesmeı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten çokça olan tüm kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni bünyelması ıztırari kılınmıştır.

Bu doğrultuda büyüklük de hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine makul bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve peklik karınin tercih edilir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür bapların en eke yararı esrar sızdırmaması ve belli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Kontra takdirde alışverişlevini adına getirememekle birlikte yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Evet yangın bapsı seçer nelere uyanıklık edilmeli?;

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoklukla 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına Yangın Çıkış Kapısı karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this page